The Pitastro



1.Berätta lite om dig själv.
Jag/vi kommer alla från Skinnskatteberg en liten by i norra Västmanland.
Snart 35 somrar, lever med fru o barn.

2.Vad gör du när du inte håller på med din musik?
Umgås med familj och vänner. Tycker även om tv-data spel, premier league och elitserien i hockey!
Liverpool och Brynäs äger :)

3.Berätta tre saker om dig som vi inte visste!
Jobbar extra som deltidsbrandman, har en stor och en liten pupill :) och älskar hårdrock!!!!

4.Hur kommer det sig att du börja med musiken, och varför vart det just den typen av musik?
Har väl aldrig riktigt varit ett musikialiskt geni men lär mig fortfarande att spela bas för varje gång jag spelar, mycket känsla här :). 
Musik har alltid legat nära till hjärtat då man har en far som lärt mig lyssna på gammal hårdrock typ Uriah Heep, Black Sabbath o Kiss på den vägen började det och man började lira lite gitarr. 
I dagsläget så känns det som vi i bandet har funnit varandra och hittat ett eget sound då vi blandar rock/reggae och hittat ett gung som vi lite äldre kan gunga i takt till då vi är ute och lirar:).

5. Berätta för oss om bandet.
4 grabbar alla uppvuxna i Skinnskatteberg vi är mellan 27-38år. 
Fredrik Pikkuaho bas, Tom Taipale trummor o kör, Peter Stenström gitarr och Marco Roth sång o gitarr. 
Vi kommer alla från olika musikbakgrunder så det tog oss ca 1 år efter bildandet innan vi hittade varandra och har nu hittat våran stil som som sagt är egen och alla som hör oss tycker det är en härlig musik med mycket gung, dans, rock, reggae och en smula blues.
Vi har även varit runt om i landet och spelat på diverse barer, liveställen och festivaler.


6.När började bandets karriär att starta?
The Pitastro bildades för exakt 2 år sedan i april 2010 då 3 av oss hade lite material på gång men saknade då trummis då Tom "Tompa" Taipale erbjöd sig att vara med och det var ju en vinstlott då han är en rutinerad grym trummis med många ideer och bollar i luften, 100% producent har han fått som smeknamn :).
Vi spelade in vårat demo Big Boy samma sommar som innhåller 5 spår + en bonuslåt och skiljer sig en del från kommande album "The girl int ights" då den innehöll mycket funk, rock och blues.

7. Berätta lite om innehållet på den nya plattan som nydligen släpptes, har ni fått den respons som ni ville?
Nya plattan "The girl in tights" kommer att släppas till release festen på Restaurang Station hemma i Skinnskatteberg så just ngn reaktion på denna har inte kommit ännu, förutom att några låtar redan spelats upp i radio vilket e kul då den inte är släppt ännu låtar som The Past, Proudman och The Story. Skivan började spelas in i augusti så tid har det tagit och mycket kärlek har lagts ner på denna även mycket blod, svett och tårar :).

8. Berätta mera för oss om Reggae mot mobbning-skivan där ni ockå medverkar.
Det var efter att vi släppt en teaser på facebook som Thord Lundmark hörde av sig och ville att vi skulle deltaga på denna fina gärning han har dragit igång och vi tackade självklart ja direkt. 
Kanske ett bra betyg på nya plattan att vissa snuttar ligger ute i ca halva dygnet och vi blir kontaktade direkt. Riktigt roligt.


Ett stort TACK till Fredrik från The Pitastro som ville medverka i denna intervju.
Big Up!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0