Rasta färger

Vad ska man säga??
Bara för att man har Rastafärger på sig behöver det inte innebära att man röker cannabis!
Det finns många som tycker att rastafärgerna är fina och lyssnar på Bob Marley, Sizzla etc men som är imot cannabis.
 
Men absolut är bra att man går ut med vad föräldrarna ska vara mera uppmärksamma på när det gäller sina barn och droger i huvudtaget.
 
Polisen: Rastafärger kan vara tecken på cannabisrökning.

Bär dina barn kläder i rastafärger?
Det kan tyda på att han eller hon röker cannabis, enligt Söderortspolisen i Stockholm.
– Har ditt barn rastafärger kan du fråga varför de har det och vad det symboliserar, säger Lennart Paulsson, närpolischef Globen, till DN.

Söderortspolisen har tillsammans med Skarpnäcks stadsdelsförvaltning dragit i gång en kampanj mot ungdomars cannabisrökning.

På informationsbladet som delas ut till tonårsföräldrar vid tunnelbanestationer står det att man som förälder bör se upp för flera saker, som röda ögon, muntorrhet, rizzlapapper och digitalvåg. Men också klotterpennor och rastafärger, det vill säga grönt, gult och rött.

Varnar för klotterpennor

På frågan varför klotterpennor bör ses som ett varningstecken svarar Lennart Paulsson DN:

– Det är inte helt ovanligt att man röker cannabis i miljöer där det förekommer klotter. Poliser som arbetar mycket med narkotika drar den erfarenheten.

– Bland de som röker cannabis är det inte heller ovanligt att man har attribut med rastafärgerna. Som förälder ska man vara uppmärksam och ställa frågor om det.

Leif Bergström är enhetschef på resursenheten för barn och ungdom i Skarpnäck:

– Vi försöker lyfta frågan och rikta uppmärksamhet på det här. Ungdomar som dricker hittar du på en gång men det gör du inte med cannabis, det syns inte på samma sätt. Som förälder måste man vara nyfiken och våga ställa frågorna, säger han till Expressen.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0