Ky-Mani Marley

När: 16 Februari 2013
Tid: 21:00
Var: Nalen
 
Mer Info:
 
★★

Det är med en stor ära att få offentliggöra att Ky-Mani Marley uppträder live på Nalen, den 16 februari.  Hans föräldrar var inga mindre än reggaens största ikon Bob Marley, och bordtennismästaren Anita Belnavis. Att med efternamnet Marley ge sig in i musikbranschen var inget lätt beslut för faderns näst yngsta son. Ky-Mani har under dessa villkor slagit igenom på eget bevåg och gjort ett namn för sig själv. Idag är han bland de allra bästa live akt reggae har att erbjuda.
 
Hans moderna reggae och dancehall med tunga hiphopbeat skiljer sig en hel del från sin fars rootsreggae. Ky-Mani bjuder på atmosfäriska syntslingor, innovativa rytmer och välformulerade texter. Ky-Mani är ett östafrikanskt namn som betyder "äventyrlig resenär", vilket är ytterst passande för dennes gränslösa musikaliska vägval och hans sound lämnar även tydliga spår av världsmusik, hiphop, blues och rock.
 
Han har under sin karriär hunnit med att släppa flera album och blivit nominerad till en Grammy, men har också medverkat i filmer och släppt en hyllad bok om sin far. Ky-Mani Marley är en multitalang, men när han står på en scen live inför sin publik hittar han hem. Han är ödmjuk, mjuktalande, uppriktig, ärlig, äkta och lojal sina rötter. En genuin artist.

★★
 
Festen står ’Original Rockers’ för, med sig har de ingen mindre än den tvåfaldiga Grand Urban Dj mästaren, DJ Jim "Jimmy Gerdin" officiell DJ för Caribinghi. Han kommer att backas upp av ingen annan än den vackra och begåvade DJ Erykah som kommer att gästa under kvällen och spela hits från hennes feta samling. Original Rockers står även för den officiella förfesten på fredagen den 15 feb.

Original Rockers: http://www.facebook.com/TheOriginalRockers

Cred till: Nalen, Original Rockers och  Svensk Reggae
 
 
Protoje ft. Ky-Mani Marley - Rasta Love (Official Music Video)  
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0